- Specialistische Tecnieken

Als medisch pedicure ben ik gecertificeerd onderstaande behandelingen te verrichten:

 

 

 

 

Nagelbeugel 

Een van de meest pijnlijke en veel voorkomende nagelaandoeningen is een ingroeiende/ingegroeide nagel. Deze kan ontstaan door het dragen van te kleine schoenen, verkeerd of te kort knippen of door sporten. Soms is er sprake van een aangeboren aandoening. Een nagelbeugel (nagelregulatie) is een effectieve methode om de groei van de nagel te corrigeren en daardoor de pijn weg te nemen.

Nagelreparatie

Soms is een nagel erg beschadigd of ontbreekt er een deel. Dit kan ontstaan door stoten, scheuren, een kalk- of schimmelnagel of een ingroeiende nagel. Om de nagel toch een normaal, cosmetisch gewenst uiterlijk te geven kan ik deze met gel- of acryl repareren.

Antidruk orthese

Door standafwijkingen van voeten of tenen, kunnen pijnlijke drukplekken ontstaan. Een orthese is een hulpmiddel ter bescherming van deze drukplekken en verlichting van de pijn. Ik maak de orthese van siliconen voor u op maat.

Vilttechniek (Antidruk techniek)

Een viltpakking is een hulpmiddel om een pijnlijke plek of een ontstane wond tijdelijk drukvrij te leggen. De viltpakking wordt door mij op maat geknipt en aangebracht rondom de wond of de pijnlijke drukplaats. Hierdoor wordt de druk beter verdeeld onder de voet of aangedane teen. Zonodig wordt u daarna doorverwezen naar de huisarts of podotherapeut.